Ben je niet happy in de relatie, maar weet je niet wat te doen? Groeien jullie langzaam uit elkaar en hebben jullie andere verwachtingen en/of  tegenstrijdige gevoelens? Gaan de gesprekken die jullie onderling hebben alleen nog over de kinderen? Als jij en/of je partner twijfelen aan je relatie is relatie-mediation een manier om inzicht te verkrijgen of er (nog) ruimte voor verandering is of dat het beter is om uit elkaar te gaan. 

Hoe werkt het?

In een kosteloos informatiegesprek bespreken we of relatie-mediation de juiste aanpak is en of jullie de mediation aan mij toevertrouwen. In het tweede gesprek inventariseren we samen de mogelijke pijnpunten in de relatie. Vervolgens werken we zorgvuldig en oplossingsgericht toe naar wederzijds aanvaardbare afspraken. Afhankelijk van jullie wensen sluiten we de mediation af met een formele vaststellingsovereenkomst of een informele afsprakenlijst. 

Inzicht in gedrag, patronen en emoties

Het doel van relatie mediation is om in een korte tijd uit het negatieve communicatie patroon te stappen. Je krijgt inzicht in gedrag, patronen en emoties. Je ideaalbeeld wordt bijgesteld tot reële verwachtingen met als doel om samen te werken aan een herstart van de relatie. Het kan ook zijn dat nieuwe inzichten toch leiden tot een relatiebreuk of scheiding. Dan is het fijn dat je alles hebt geprobeerd om je relatie te redden en dat je relatie goed hebt kunnen afsluiten. 

Relatie mediation versus relatie therapie

Wat is het verschil tussen relatie mediation en relatie therapie? Deze vraag wordt vaak gesteld. Tijdens relatie mediation ligt de focus op jullie onderlinge communicatie en de interactie tussen jullie beide. Het verkregen inzicht in gedrag, patronen en emoties kan door mediation zo helder zijn dat jullie zelf tot oplossingen komen. Tijdens relatie mediation ligt de focus op het hier en nu en is over het algemeen van korte duur. Bij relatie therapie ga je vaak meer de diepte in wat logischerwijs ook meer tijd vraagt.  

Mediation biedt jullie meer inzicht in elkaar, een belangrijk onderdeel is vaak hoe je met elkaar communiceert. Praat met je partner, blijf in gesprek. Inzicht brengt meer begrip, zowel voor de ander als voor jezelf en geeft daardoor ruimte om te kijken naar mogelijke aanpassingen en veranderingen.

Communiceren kun je leren

Als mediator begeleid en ondersteun ik jullie om te ontdekken wat jullie samen nog verbindt. Mijn focus ligt hierbij op de communicatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jullie moeite hebben om het gesprek met elkaar aan te gaan, gesprekken voortdurend escaleren of jullie geven op een verschillende manier invulling aan het ouderschap. Communicatie en vooral het gebrek hieraan is het sleutelwoord. 

Uit elkaar beter dan met elkaar?

Als jullie uiteindelijk besluiten dat het beëindigen van de relatie toch het beste is, dan kan Bureau de Schakel jullie hierin begeleiden met onder andere het opstellen van een  (eventueel)ouderschapsplan en convenant. Dit geeft rust voor alle betrokkenen en een gezonde basis voor de toekomst.

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag.

 

Contact opnemen

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?