Het is geen geheim dat een scheiding een traumatische ervaring is. Een scheiding staat niet voor niets in de top 5 van meest stressvolle gebeurtenissen in het leven van een mens. Als er bij scheiding kinderen betrokken zijn, maakt dat de situatie vaak nog ingewikkelder.

Belangrijk: De scheiding zelf is niet traumatisch voor een kind, de wijze waarop jullie als ouders de scheiding vormgeven kan het wel traumatisch maken.

Het contact met beide ouders is een voorwaarde voor een evenwichtig karakter. In de praktijk blijkt dat het contact met beide ouders na scheiding niet vanzelfsprekend is. De Universiteit van Amsterdam (UVA) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben onderzoek gedaan onder volwassen die in de jaren 1971 – 1991 een scheiding van hun ouders hebben meegemaakt.

1 op de 5 kinderen ziet na de scheiding vader niet meer

Oftewel 20% van de kinderen heeft geen contact meer met de vader en 5% van de kinderen heeft geen contact meer met de moeder. Van alle ondervraagden die opgroeiden in een gezin waarbij geen sprake was van een scheiding bleek 2% de vader niet meer te zien en 1 % heeft geen contact meer met de moeder. Deze cijfers zijn ronduit schrijnend, en dat terwijl het ook anders kan!

Belangrijke rol voor beiden

Toen jullie voor het eerst jullie prachtige zoon of dochter vasthielden waren jullie er stellig van overtuigd dat jullie alles zouden doen wat in jullie vermogen lag om jullie kind(eren) te overladen met liefde en te beschermen voor pijn en verdriet.

Wij weten als geen ander dat er situaties kunnen ontstaan waarbij het onmogelijk is geworden om bij elkaar te blijven. Wij weten als geen ander dat de emoties dan hoog op kunnen lopen. En toch kunnen wij niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat jullie kinderen ook na de scheiding onbevangen mogen houden van beide ouders. Dat de kinderen ook na de scheiding liefdevol contact kunnen onderhouden met papa én mama. En daar, daar helpen wij jullie graag bij!

Zorg voor goede hulp en begeleiding

Goede hulp en begeleiding vanaf het moment dat het besluit is genomen dat jullie gaan scheiden is van cruciaal belang. Alle mediators en scheidingsdeskundigen werkzaam bij Bureau de Schakel staan elke dag opnieuw klaar om ouders en kinderen in scheiding te helpen. Hoe pijnlijk en verdrietig een scheiding ook is, weet dat het mogelijk is om een vechtscheiding te voorkomen. En daar helpen wij jullie graag bij!

Ligt de scheiding achter jullie maar lopen jullie als ouders vast in de communicatie? Ook dan staan wij voor jullie klaar.

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag

.

Contact opnemen

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?