Mediation bij scheiding

Alle expertise onder één dak, dat geeft rust.

 

Wij combineren mediation met financieel en fiscaal advies. Door deze unieke combinatie helpen wij jullie de scheiding van a-z te regelen. Zonder verrassingen achteraf.

Het scheidingstraject van Bureau de Schakel bestaat uit 5 stappen.

 

Alles is gericht op duidelijkheid en transparantie. Gemiddeld gezien zijn er 5 gesprekken nodig om alle zaken te regelen.

Stap 1: kennismaking

Tijdens het gratis en vrijblijvend informatiegesprek bespreken we jullie situatie. Wij geven een helder beeld wat jullie mogen verwachten en wat wij voor jullie kunnen betekenen. Daarnaast nemen we jullie wensen en behoeften door en stemmen af welk traject het beste bij jullie aansluit. Verder informeren wij jullie over de kosten.

Stap 2: inventarisatie

We starten met een inventarisatie van alles wat er geregeld moet worden. Denk daarbij aan financiën, woning, kinderen en omgangsregeling. Jullie wensen en behoeften zijn ons uitgangspunt. Aansluitend geven wij jullie informatie over de diverse mogelijkheden. Want er is vaak meer mogelijk dan je denkt. 

Weten wat Bureau de Schakel voor jullie kan betekenen. Maak gerust een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek.

Stap 3: financiën

Na het inventarisatiegesprek gaan wij aan de slag met de financiële berekeningen. Tijdens het eerstvolgende gesprek geven wij jullie bovendien inzicht in de financiële situatie. Hierdoor wordt exact duidelijk wat jullie na de scheiding (maandelijks) te besteden hebben. Uiteraard houden we hierbij rekening met partner- en/of kinderalimentatie en eventuele toeslagen. 

Stap 4: ouderschapsregeling

Nu jullie gaan scheiden komt er einde aan jullie partnerrelatie. Maar als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Dat vraagt om goede afspraken. Tijdens dit gesprek helpen wij jullie om samen een goede basis te leggen voor jullie verdere toekomst en dat van de kinderen. Alles komt aan bod. Bijvoorbeeld de omgangsregeling, de onderlinge communicatie maar ook de kinderalimentatie.

Naast gesprekken met jullie als ouders bieden wij ook de mogelijkheid voor een kindgesprek. Ontdek meer over kinderen in de scheiding.

Stap 5: juridische vastlegging

Tot slot bespreken we alle gemaakte afspraken. Deze hebben wij voor jullie vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst en (indien van toepassing) ook in een ouderschapsplan. Daarnaast houden we uiteraard rekening met alle juridische (on)mogelijkheden en met de fiscaliteiten zodat jullie achteraf niet voor onaangename verrassingen komen te staan.

Als jullie gehuwd zijn gaan deze documenten daarna naar de rechtbank. Na bekrachtiging van de rechtbank regelen wij de inschrijving bij de gemeente. Vanaf dat moment zijn jullie definitief gescheiden. Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? 

Stap 6: evaluatie

Eén van de voorwaarden voor een goed geregelde scheiding waarbij kinderen betrokken zijn is een helder, werkbaar én actueel ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is geen statistisch document en het is niet in beton gegoten. Het is een levend document die steeds aangepast wordt aan de veranderen de situatie. De praktijk leert dat ouders die regelmatig de gemaakte afspraken evalueren meer duidelijkheid en rust ervaren. En natuurlijk heeft dit ook zijn weerslag op de kinderen.

De periode rondom de scheiding is heftig. Er komt veel op jullie af. Zeker in deze periode is er weinig nodig voordat er sprake is van miscommunicatie of een conflict. Tijdige evaluatie met een onafhankelijke derde kan dit in de kiem smoren. 

Benieuwd wat Bureau de Schakel voor jullie kan betekenen?

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?