Mijn partner wil geen hulp van een mediator bij de scheiding wat nu?

Mediation is vrijwillig

Om een mediation traject te laten slagen is het van groot belang dat beide partners vertrouwen hebben in de mediation én in de mediator. Om die reden is mediation ook altijd vrijwillig, niemand kan je verplichten om deel te nemen aan een mediation traject.

Op het moment dat 1 van beide partners niet achter de mediation staat dan is het beter geen mediation traject te starten.

Dat kan voor de andere partner erg frustrerend zijn. Want wat nou als jij wél geloofd in mediation en je niet zit te wachten op een scheidingstraject met behulp van advocaten?

Eenzijdige scheidingsbegeleiding door een scheidingsdeskundige

In sommige gevallen kan eenzijdige scheidingsbegeleiding een goede oplossing zijn. De scheidingsdeskundige doorloopt met jou, stap voor stap, alle zaken die geregeld moeten worden. Alle onderwerpen die tijdens een mediationtraject de revue passeren komen tijdens dit traject ook aan bod; de financiële berekeningen, kinderalimentatie, eventuele partneralimentatie, het ouderschapsplan, het pensioen enzovoorts. De scheidingsdeskundige begeleid je door het scheidingsproces en voorkomt dat je belangrijke zaken vergeet.

Nadelen van eenzijdige scheidingsbegeleiding

  • Als beide partners aan tafel zitten dan begeleidt de mediator het gesprek, de mediator helpt jullie samen te komen tot goede oplossingen en duidelijke afspraken. Nu jullie niet samen aan tafel zitten zullen jullie dit gesprek samen, zonder hulp van een gespreksbegeleider moeten voeren. Dat kan soms ingewikkeld zijn. Jullie moeten immers samen tot overeenstemming komen.
  • Als jullie er samen niet uitkomen moeten jullie alsnog naar de rechtbank.

Voordelen van eenzijdige scheidingsbegeleiding

  • Als mediation niet mogelijk is kan dit een mooie manier zijn om een langdurig en kostbaar traject bij de rechtbank, met behulp van advocaten te voorkomen.
  • Gedurende het hele traject heb je de expertise van de scheidingsdeskundige binnen handbereik
  • De scheidingsdeskundige helpt je stap voor stap, hiermee voorkom je dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet
  • De scheidingsdeskundige is tevens mediator en kan je daardoor tips geven om ervoor te zorgen dat het gesprek thuis niet escaleert.
  • Je staat er niet alleen voor! De scheidingsdeskundige staat je gedurende het hele traject met raad en daad bij. Zowel inhoudelijk als emotioneel.  

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag.

 

Contact opnemen

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?