Samen hadden we, zo op het eerste gezicht, een mooi leven. Twee geweldige kinderen, een koophuis, lieve vrienden en een mooie baan. Twee gelukkige mensen. Althans, zo leek het voor de buitenwereld. Toch was het in werkelijkheid anders. We leefden langs elkaar heen en konden elkaar niet langer geven wat we nodig hadden.

Relatietherapie, twijfels, tranen en een allesomvattend schuldgevoel.

Na een lange periode van relatietherapie, ontelbare gesprekken, twijfels en tranen namen we het besluit. Een besluit waarvan ik wist dat de impact enorm zou zijn. Ik voelde me intens schuldig. Schuldig naar onze twee zoontjes van 3 en 5 jaar. Door de beslissing om te gaan scheiden, ontnamen we hen de kans om op te groeien bij een vader én moeder in één huis. Al voordat onze zoons geboren waren, wist ik dat ik ze wilde beschermen voor alles wat hen pijn zou doen of verdrietig zou maken. En nu, nu hadden we de keuze gemaakt om uit elkaar te gaan.

Ik lag er letterlijk wakker van en dacht: “Hoe moeten we dit aan ze gaan vertellen? Hoe moet het nu verder?” Eén ding wist ik zeker! Ik zou er alles, maar dan ook álles aan doen om een vechtscheiding te voorkomen. Samen besloten we om het goed te regelen omwille van de kinderen. We wilden sámen ouders blijven voor onze kinderen. Een prachtig voornemen, wat in de praktijk toch anders uitpakte.

Goed scheiden; hoe dan?!

We kozen er voor om naar een gezamenlijke advocaat te gaan. Deze man heeft een ouderschapsplan geschreven en een convenant opgesteld. Advies aangaande de kinderen, de financiën of de fiscaliteiten? We hebben het niet gekregen. We hadden geen idee wat de gevolgen waren van de keuzes die we maakten! Ik heb er ook niet om gevraagd. Mijn hoofd liep over en er kwam zoveel op me af. Ik was ervan overtuigd dat we het goed geregeld hadden. Tijdens mijn opleiding tot mediator en later in de opleiding tot scheidingsdeskundige, kwam ik erachter dat dat zeker niet het geval was. En juist als zaken niet goed geregeld zijn, is de kans groot dat er onderlinge wrijving en frictie ontstaat. Voor mij is dat een extra motivatie om mijn klanten te informeren over álle zaken die geregeld moeten worden.

De diepste pijn kwam ná de praktische scheiding

Als ik terugkijk op de periode tijdens en na onze scheiding, realiseer ik me dat met name het eerste (half) jaar na onze scheiding heftig was. Beiden hadden we onze eigen emoties en twijfels. Oh, wat waren we zoekende. Hoe geef je een nieuwe richting aan je leven? Hoe ga je met elkaar om na een scheiding? Na een jaar hadden we hier een weg in gevonden. En langzaam ontstond er een nieuwe situatie; een nieuwe vorm voor ons als gezin. De afstand, de rust en duidelijke afspraken hielpen ons om elkaar niet te hoeven loslaten. We leerden elkaar anders vast te houden. We hadden als ouders één gezamenlijk doel; het welzijn van onze kinderen. En gelukkig zaten we daarin op één lijn. Vergis je niet, ook wij hadden onze frustraties en irritaties. En het was echt niet enkel rozengeur en maneschijn. Echter; in de basis hadden we het goed en hebben we als ouders op een mooie manier samengewerkt in het belang van onze kinderen. Een goed geregelde scheiding is de basis. Hierdoor kunnen jullie samen goede en leuke ouders blijven.

Het moment waarop alles veranderde

In 2015 werd ons gezin opgeschrikt. De vader van mijn kinderen werd ziek, ernstig ziek. Dit bericht kwam binnen als een mokerslag. Nadat we van de eerste schrik bekomen waren, moesten we afspraken gaan maken. De vader van mijn kinderen was al snel niet meer in staat om voor de kinderen te zorgen. Hoe nu verder? Uiteindelijk hebben we besloten dat ik samen met mijn nieuwe partner en de kinderen bij mijn zieke ex-partner zou gaan wonen. Zo konden de kinderen, die op dat moment 7 en 9 jaar waren, elke dag hun vader zien en visa versa. Verdrietige en intense maanden volgde. Toch waren het ook mooie maanden. Maanden van omzien naar elkaar, vanuit liefde en respect. Uiteindelijk gevolgd door het sterfbed en een toch nog onverwacht overlijden. Op het moment van overlijden was mijn huidige partner aan het werk en waren we als gezin bij elkaar. Papa, mama en de twee liefste en dapperste kinderen die ik ken. Toen realiseerde ik me; het is ons gelukt om afscheid te nemen als partners en samen te werken als ouders. Het is ons gelukt om er geen strijd van te maken en elkaar het beste te gunnen. Het is ons gelukt om elkaar niet los te laten; we zijn elkaar anders gaan vasthouden.

Mijn motivatie

Toen ik besefte dat het ons als ouders was gelukt om de scheiding op een goede en respectvolle manier te regelen, kreeg ik steeds meer de wens en de behoefte om andere ouders ook te helpen om op een goede en eerlijke manier uit elkaar te gaan. Als wij dit kunnen, dan kunnen andere ouders dit ook!

Unieke combinatie

Vanuit die motivatie en overtuiging, ben ik gestart met de opleiding tot mediator, gevolgd door de opleiding tot scheidingsdeskundige en coach van het programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’. Een unieke combinatie die voor al mijn klanten grote voordelen heeft.

Een mediator mag niet adviseren, een scheidingsdeskundige wél. Hierdoor voorzie ik jullie van je gedegen financieel, fiscaal en juridisch advies, passend bij jullie specifieke situatie. Zo komen jullie achteraf niet voor verrassingen te staan.

Totaalpakket

Dit totaalpakket bevat alles wat ervoor zorgt dat jullie op een goede, eerlijke en oprechte manier afscheid kunnen nemen van elkaar als partners en samen als ouders verder kunnen. En dat voor een prijs die lager ligt dan het uurtarief van de gemiddelde mediator! Goed scheiden moet immers mogelijk zijn voor iédereen!

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag.

 

Contact opnemen

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?