Persoonlijk 

In de periode voor mijn eigen scheiding verliep onze relatie uitermate stroef. Jarenlange relatietherapie leek niets op te leveren. Ik had het gevoel dat ik klem zat en geen kant op kon. Samen hadden we 2 geweldige lieve kinderen. Kinderen die ik niet op wilde laten groeien met gescheiden ouders.

Uiteindelijk kwam het moment waarvan we allebei wisten; er is geen andere uitweg meer. We hebben alles geprobeerd. Een scheiding was onvermijdelijk. En alleen die gedachten al zorgde voor paniek. Want hoe moest het nu verder? Ik wilde helemaal niet scheiden. En ook hij wilde dat niet.

Twijfel. Verdriet. Onmacht. Onzekerheid.

Hoe zou het zijn als hij een verkeersongeluk zou krijgen en dood was… Zou het dan gemakkelijker zijn?

Ik schrok van mijn eigen denken.

Natuurlijk wilde ik niet echt dat hij dood ging. Maar toch had ik die gedachte wel. En daar schaam(de) ik mij diep voor.

Hoe kan het, de man van wie ik zoveel hield én hou, de man met wie ik mijn leven wilde delen. De man die van grote betekenis is geweest in mijn leven. De man die mij moeder maakte. Hoe kon het gebeuren dat ik zulke gedachten had over de man die mij zó na aan het hart ligt.

Inmiddels denk ik het te begrijpen. Ik wilde er álles aan doen om ons huwelijk te redden. De gedachte dat wij zouden gaan scheiden vond ik voor ons én voor onze kinderen niet te verteren. Het moest anders kunnen. Er moest een nooduitgang zijn in het doolhof waar we in beland waren. Maar ik kon de nooduitgang niet vinden. Hoe zeer we ons best ook deden. Hoe goed we ook zochten. De nooduitgang was onzichtbaar.

Tot ik mij realiseerde dat de gedachte aan een verkeersongeluk, aan zijn dood, de enige nooduitgang was die ik zag.

Na onze scheiding, toen het stof was neergedaald heb ik bovenstaande besproken met mijn ex-partner. Hij moest lachen en zei: “het is maar goed dat je destijds niet in mijn hoofd kon kijken. Daar was het ook allesbehalve rozengeur en maneschijn.”

Ondertussen weet ik dat dergelijke gedachten en gevoelens inherent verbonden zijn aan de pijn die scheiden heet.

Herken jij dit? Wat waren jou gedachten? Waar schaam jij je voor?

Wil je deze met mij gedachten delen? Voel je vrij!

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag.

 

Contact opnemen

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?