Als één of (meerdere) kind(eren) in een gezin een autismespectrum stoornis heeft dan zijn de gevolgen voor de ouders groot. Een kind met ASS heeft meer begeleiding en verzorging nodig en dat vraagt veel. Soms zelf zodanig veel dat het invloed heeft op het (kunnen) verrichten van betaald werk. Daarnaast hebben deze ouders te maken met meer stress en zien we vaak dat, ten opzichte van ouders met een kind zonder autisme, zowel fysiek als mentaal minder gezond zijn.

Autisme en opvoeding

Het mag duidelijk zijn dat het opvoeden van een kind met ASS veel van ouders vraagt. De kans is groot dat er in het begin sprake is van onzekerheid. Verwennen jullie je kind te veel of zijn jullie juist te streng? Heel begrijpelijk. En zelfs als je intuïtief weet dat je het juiste doet kan het zijn dat je partner daar heel anders over denkt.

In de praktijk spreken we regelmatig ouders van wie hun kind ASS heeft. Ouders die vastlopen. Ouders die beide een heel andere visie op de opvoeding hebben. Of ouders die het gewoon niet meer weten en behoefte aan hulp en ondersteuning. Ouders die moe (gestreden) zijn. Moe van de zorg voor hun kind (eren) maar vooral moe van de strijd die ze ervaren met de andere partner. Ouders die elkaar uit het oog verloren zijn. Ouders die zich diep van binnen alleen en onbegrepen voelen.

Wat kan Bureau de Schakel voor jullie betekenen?

Bureau de Schakel is gespecialiseerd in de begeleiding van gezinnen waarbij één of meerdere gezinsleden autisme hebben.

Het aanbod van Bureau de Schakel bestaat uit:

  • Hulp bij relatieproblemen
  • Hulp bij scheiding
  • Hulp samengestelde gezinnen

Hebben jullie behoefte aan hulp en advies passend bij jullie specifieke situatie? Neem dan vooral contact op. Wij helpen jullie graag.

Contactbutton plaatsen en doorlinken naar pagina contact

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag.

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?