“Samen zoeken we naar een passende én haalbare oplossing”.

Wanneer het besluit is genomen dat jullie uit elkaar gaan moet er veel geregeld worden. Zeker als jullie samen een koopwoning hebben. Een koopwoning kan je niet zomaar verlaten. Hier moeten jullie samen goede afspraken over maken. Om goede afspraken te kunnen maken is advies passend bij jullie specifieke situatie van cruciaal belang.

Er zijn grofweg 3 mogelijkheden:

  • Eén van jullie beide blijft in de woning wonen.
  • Jullie woning gaat in de verkoop en jullie kopen of huren beide een andere woning.
  • Jullie laten de woning, al dan niet tijdelijk, onverdeeld.

Advies op maat

Veel mensen onderschatten de complexiteit van alle financiële en fiscale zaken die geregeld moeten worden bij de scheiding. Zeker als er sprake is van een koopwoning is advies op maat van groot belang. De hulp van een scheidingsdeskundige en hypotheekexpert is in deze situatie onmisbaar. Zo voorkomen jullie dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Niemand zit te wachten op een onverwachte blauwe envelop op de deurmat.

Uiteraard onderzoeken we ook de mogelijkheden voor een eventuele nieuwe hypotheek. Zo weten jullie of jullie wensen in de praktijk ook financieel haalbaar zijn. Doordat wij direct antwoord geven op al jullie vragen ontstaat er duidelijkheid en rust.

Mediation en Hypotheekadvies

Doordat onze scheidingsdeskundigen en hypotheekadviseur nauw samenwerken hebben jullie de garantie dat de gemaakte afspraken ook daadwerkelijk uitgevoerd kunnen worden. Niets is zo frustrerend als gemaakte afspraken die niet haalbaar blijken. Bureau de Schakel zorgt ervoor dat de vaststellingsovereenkomst die naar de rechtbank gaat aan alle eisen van de bank of hypotheekverstrekker voldoet. Dat scheelt een hoop zorgen! 

Contact

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek. Tijdens dit gesprek vertellen wij jullie meer over ons én onze werkwijze en is voor jullie voldoende ruimte om vragen te stellen. Liever eerst even telefonisch of per email contact? Voel je vrij, wij helpen jullie graag.

 

Contact opnemen

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?