Deze 7 vragen helpen je om de juiste keuze te maken. 

Elk jaar na de kerstvakantie is het weer topdrukte voor ons als mediators en scheidingsdeskundigen. Liep de Kerst(vakantie) bij jou ook anders dan je hoopte en twijfel je aan je relatie? Dan weet hoe zeer die twijfel je in beslag kan nemen, je dag en nacht kan achtervolgen en je wakker houdt uit je slaap. Speciaal voor jou onze 7 vragen die je helpen en inzicht geven alvorens je deze moeilijke keuze maakt.

Onderstaande vragen zijn zeker niet eenvoudig en werken alleen als jij écht bereidt bent eerlijk te zijn naar jezelf. Dat is wat jij nu nodig hebt. Dus ga er goed voor zitten, neem de tijd die je nodig hebt en beantwoord alle vragen stap voor stap.

Onderstaande vragen geven je inzicht in wat jij wilt.

  1. Wat is er veranderd? Wat is er nu anders ten opzichte van de tijd dat jullie samen gelukkig waren?
  1. Wat kan jij zelf doen om samen weer gelukkig te worden?
  1. Sta je er nog wel voor open om samen gelukkig te worden? Zou je dat écht graag willen?

Als het antwoord op vraag 3 ‘nee’ is dan is het duidelijk; dan kan en wil jij niet meer écht voor deze relatie gaan. Dat kan een heel pijnlijke conclusie zijn. Toch is het goed om eerlijk te zijn naar jezelf én naar je partner.

Zijn de antwoorden op vraag 2 en 3 positief? Trek dan de stoute schoenen aan en ga in gesprek met je partner. Vertel hem of haar dat je merkt dat het niet goed gaat met de relatie maar dat je er graag aan wilt werken, samen. Zoek hulp van een relatiecoach op relatietherapeut. Deze specialist kan jullie helpen om samen weer in verbinding te komen zodat jullie beide tot groei en bloei kunnen komen. Lees vooral niet verder maar ga aan de slag!

Ja, ik wil graag hulp bij onze relatieproblemen.

Deze vragen helpen je om vooruit kijken:

  1. Waar zou jij, als jullie uit elkaar zijn, over een paar jaar willen staan?
  1. Hoe groot is de kans dat je na de scheiding tegen dezelfde dingen aan loopt als tijdens jullie relatie? Ben je ervan overtuigd dat je scheiding een stap ‘voorwaarts’ is?
  1. Hoe wil je dat jouw leven, en het leven van jullie kinderen er straks uit ziet?
  1. Hoe groot is de kans dat je je partner gaat missen?

Niemand kan ik de toekomst kijken. Toch helpen vraag 4 t/m 7 je om een beeld te vormen van jouw toekomst na de scheiding. Als je er écht van overtuigd bent dat het beter voor je is om afscheid te nemen, de liefde echt over is of jullie problemen hebben die niet te overwinnen zijn dan is het tijd om de knoop door te hakken. Voor jezelf én voor je partner.

Om de scheiding goed te regelen is het van groot belang dat jullie goede begeleiding krijgen. Bij een scheiding komt veel kijken. Zowel op emotioneel gebied als ook op financieel, fiscaal en juridisch gebied. Onze mediators en scheidingsdeskundigen helpen je graag.

 

Contact opnemen

 

Ervaar nog steeds twijfel? Ga dan terug naar vraag 3 en denk nog een keer héél diep na. Welke keuze je ook maakt, je weet nu zeker dat dit een weloverwogen beslissing is.

een weloverwogen beslissing is.

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?