Gratis en vrijblijvend eerste gesprek

Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar en bespreken we jullie situatie en de vragen die bij jullie leven. Ook vertel ik jullie meer over mijn werk en mijn werkwijze zodat jullie precies weten wat jullie kunnen verwachten. Ook geef ik jullie een indicatie van de kosten. Dit eerste gesprek is gratis en vrijblijvend. Maken jullie na dit gesprek de keuze om niet met mij in zee te gaan? Ook dat mag! Het is belangrijk dat jullie kiezen voor mediator en scheidingsdeskundige die bij jullie past.

Inventarisatie van alles wat geregeld moet worden

We starten met een inventarisatie van alles wat er geregeld moet worden. We bespreken jullie wensen rondom de woning, de kinderen, de financien, de auto)’s) enzovoorts. Ook geef ik jullie in deze fase informatie over de diverse mogelijkheden. Er is vaak zoveel meer mogelijk dan je denkt! Zo zijn er bijvoorbeeld steeds meer ouders die er samen voor kiezen om de kosten van de kinderen te regelen via een kinderkostenrekening in plaats van via kinderalimentatie. Dit kan jullie beide honderden euro’s per maand opleveren. Hier vertel ik jullie graag meer over.

Financiële afspraken

Op basis van jullie wensen ga ik voor jullie berekenen wat de mogelijkheden zijn en wat jullie na de scheiding als netto besteedbaar inkomen over houden. Zo krijgen jullie een helder en duidelijk overzicht wat de gevolgen zijn van de diverse keuzes (Kopen, huren, meer of minder werken) en wat dit concreet betekend voor je portemonnee. Ook bereken ik de hoogte voor de eventuele partner en/of kinderalimentatie en ik kijk of jullie recht hebben op toeslagen. gesprek Dit alles met als doel dat er financiële afspraken komen die recht doen aan jullie situatie en waar jullie beide mee verder kunnen.

Ouderschapsplan

Zeker als er kinderen in het spel zijn is het van groot belang dat de scheiding niet uitloopt op een vechtscheiding. Dat klinkt eenvoudig maar is het zeker niet. Ook hierbij kunnen jullie rekenen op mijn advies en ondersteuning. Er komt een einde aan jullie partner relatie, echter als ouders blijven jullie aan elkaar verbonden. Ik help jullie om stap voor stap deze overgang te maken zodat jullie samen een goede basis leggen voor jullie eigen toekomst én voor de toekomst van jullie kinderen. De omgangsregeling, de onderlinge communicatie, de kinderalimentatie; alles komt aan bod.

Naast gesprekken met jullie als ouders bied ik ook de mogelijkheid aan tot gesprekken met jullie kind(eren)

Vastleggen van de afspraken

Ik zal alle afspraken toetsen op (juridische) haalbaarheid en deze voor jullie vastleggen in een vaststellingsovereenkomst. Jullie ontvangen altijd een concept van de vaststellingsovereenkomst én het ouderschapsplan zodat jullie alle afspraken rustig kunnen doornemen en eventuele wijzigingen kunnen doorgeven. Pas op het moment dat jullie beide achter alle afspraken staan dan worden de afspraken definitief gemaakt door ondertekening.

Juridisch

Nadat alle afspraken zijn vastgelegd en ondertekend stuur ik jullie dossier naar de advocaat. Deze zal jullie scheiding indienen bij de rechtbank. Na bekrachtiging door de rechtbank zorgen wij voor de inschrijving in de Gemeentelijke Basis Administratie.

Advies op maat

Willen jullie de scheiding of een goede, snelle en deskundige manier regelen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek.

 

Contact opnemen

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?