SCHIP-aanpak

Een vernieuwde manier van bemiddeling.

 

Door het inzetten van de SCHIP-aanpak behandeling worden jullie geholpen om als partners zo goed mogelijk uit elkaar te gaan, zodat je verder kan als partners in ouderschap.

Schip Aanpak

Rouw

Tegenwoordig wordt er veel gesproken over ‘vechtscheidingen’. In dit woord ligt de nadruk op het woord ‘vechten’. Toch speelt er meer dan alleen een ‘gevecht’. Naast het conflict wat zich afspeelt, is er ook sprake van verlies. Het verlies van je partner, en gedeeltelijk verlies van (tijd met) de kinderen, maar ook verlies van vertrouwen, bestaande financiële zekerheden, sociale omgeving, huis en haard enz.

Deze verliezen zorgen voor rouw. Deze rouw beleef je vaak alleen, je (ex)partner heeft hier geen weet van. Er wordt eenvoudig voorbij gegaan aan wat jullie beiden samen hadden en wat jullie dus ook hebben verloren. Terwijl het voor jullie beide zo belangrijk is om hier wel bij stil te staan!

De SCHIP-aanpak

De SCHIP aanpak is een praktisch hulpmiddel die jullie helpt om jullie relatie af te hechten. Samen werken jullie, stap voor stap, toe naar het einddoel: een toekomst waarin jullie partners in ouderschap zijn.

De SCHIP behandeling kent verschillende fases:

  • 1: Samenkomen
  • 2: Conflict- en verliesverheldering
  • 3: Helpend Horen
  • 4: Intergratie
  • 5: Partners

Als Schip behandelaar helpen wij jullie stap voor stap door deze fases heen. Jullie staan er niet alleen voor.

Voor wie is de SCHIP-aanpak?

De aanpak is geschikt voor alle ex-partners die gemotiveerd zijn om de slechte communicatie die er op dat moment is om te buigen naar een nieuwe verbinding als ‘partners in ouderschap’.

Praktijkvoorbeeld

Benieuwd hoe de SCHIP aanpak in de praktijk werkt? Download nu het gratis E-book: Vechtscheiding voorkomen- de SCHIP-aanpak. In dit E-book lees je het verhaal van Ellen en Robbert en/of Marieke en Johan.

Afscheid als partners

Soms zegt men weleens: “ex-partners moeten elkaar loslaten”. Niets is minder waar. Dit is namelijk een onmogelijke opdracht aangezien je elkaar tot in lengte van dagen op alle hoogte- en dieptepunten in het leven van je kinderen en van elkaar, gaat tegenkomen. Vandaar dat de SCHIP-aanpak er met name op gericht is jullie als ouders te helpen om opnieuw met elkaar in verbinding te komen. Niet langer als partners, wel als ouders.

Samen verder als ouders

Jullie nemen afscheid als partners en gaan samen verder als ouders. Het is belangrijk om dit afscheid zorgvuldig vorm te geven. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om een nieuwe verbinding als ‘partners in ouderschap’ aan te gaan.  Zo kan jullie beschadigde hart worden geheeld, zodat het zich opnieuw kan openen.

Als jullie als ex-partners in staat zijn om samen terug te kijken naar de conflicten en verliezen binnen jullie relatie, deze een plek kunnen geven en schoon schip kunnen maken, dan zijn jullie in staat om samen te werken als ouders. En dat is goud waard. Voor jullie én voor jullie kinderen.

Bron voor de inhoud van deze pagina: Vechten voor je scheiding, T. Rodenburg en L. van der Maarel

Gecertificeerd SCHIP-behandelaar

Als licentiehouder en gecertificeerd SCHIP-behandelaar begeleidt Anneloes jullie in het proces om jullie relatie af te sluiten en om daarna het gezamenlijk ouderschap vorm te geven.

Neem vooral contact op voor meer informatie, info@bureaudeschakel.nl of Anneloes: 06 – 22 74 20 52

Benieuwd wat Bureau de Schakel voor jullie kan betekenen?

Open chat
Welkom bij Bureau de Schakel. Waarmee kunnen wij je helpen?